حوزههای فعالیت خانه نجات ایران :
-
1.آموزش
از مهمترین فعالیت های خانه نجات ایران توانمندسازی افراد در موضوع امداد، نجات و مدیریت فردی و جمعی در بلایا است. تیم آموزش خانه نجات ایران با بهره گیری از اساتید و مربیان مجرب و کارشناسان متخصص در زمینه شناسایی نیاز، طراحی و تدوین سرفصل های آموزشی روزآمد توفیق یافته و تاکنون (آذر 1399) موفق به آموزش 50000 داوطلب با تنوع جمعیتشناختی قابل توجه شده است. فعالیت های آموزشی خانه نجات ایران شامل طراحی و برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی بر اساس نیاز اعضا و داوطلبان سازمان، داوطلبان مؤسسات و سازمان های متقاضی است. این دوره ها می تواند شامل مبانی نظری و عملی در قالب برگزاری مانورها و پروژه های میدانی و عملیاتی شود و در این خصوص دوره تربیت مربی نیز برگزار گردیده است.
-
2. پژوهش و توسعه
در راستای رسیدن به اهداف آموزشی و پژوهشی سازمان و توسعه فعالیت ها در سراسر کشور، گروه پژوهش و توسعه خانه نجات ایران بر پایه تجارب دست اول میدانی به صورت مستمر بر تعریف، اجرا و انتشار نتایج پروژه های پژوهشی در حوزه امداد ونجات و مدیریت فردی و جمعی در بلایا کرده است. تیم پژوهشی خانه نجات ایران با بهره گیری از اساتید دانشگاه و پژوهشگران متخصص به شناسایی شکاف های پژوهشی منطبق با نیازها و اقدامات عملی سعی بر طراحی و انتشار نتایج پروژه های پژوهشی در قالب کتاب و گزارش های میدانی، و منابع اطلاعاتی دیگر نظیر دستورالعمل ها، پایگاه های اطلاعاتی، طراحی و توزیع تجهیزات امدادی به همراه راهنمای آموزشی و کارگاه های عملی کرده است.
*مشارکت در پروژه ها
خانه نجات ایران با بهره گیری از تیم آمورشی و پژوهشی و کادر اجرایی متخصص مسئولیت اجرای پروژه های داخل و خارج از سازمان را با موضوعات آموزش امداد و نجات، و مدیریت فردی و جمعی در بلایا را داشته و آمادگی انجام و مشارکت در پروژه ها با شرایط ذیل را دارد:
1. پروژه های مردم محور و مشارکت پذیر
2. پروژه هایی با نتایج افزایش تاب آوری بیشتر مردمی، پروژه های نیازمند به تسهیلگری
3. تمام پروژه هایی که خانه نجات به آن ورود خواهد داشت باید عام المنفعه و غیر سیاسی باشند. -
3. عملیات امدادی
شرکت در عملیات امداد و نجات سوانح بخش مهمی از فعالیت های خانه نجات ایران از زمان تأسیس بوده است. اقدامات لازم برای آمادگی برای شرکت در عملیات بر حسب نوع حادثه شامل تشکلیل تیم ها، آموزش و برگزاری جلسات هماهنگی، روزآمدسازی اطلاعات و تجهیزات مورد نیاز، هماهنگی با گروههای استانی ، طراحی و اجرای مانورهای تمرینی برای گروه عملیات، و اصلاحات موردنیاز برای تقویت گروه عملیاتی است. تدوین پروتکل های اقدامات عملیات، حضور و تجهیز تیم عملیاتی، انجام وظایف محوله از سوی سازمان های ذی ربط، و هماهنگی و ارتباطات قوی با گروه های عملیاتی وابسته از مهمترین وظایف این سازمان در زمان انجام عملیات امداد و نجات است. تیم عملیاتی خانه نجات ایران در 10 سال گذشته در تمام حوادث بزرگ کشور حضور بهم رسانده و ضمن فعالیت میدانی، نقش هماهنگی بین برخی از گروهها، تشکلها و موسسات را برعهده داشته است که این مهم تا تشکیل شبکه ملی امداد و نجات تشکلها یکی از اهداف مهم خانه نجات ایران می باشد. در زمان بروز سوانح، مستندسازی درس آموخته ها و اقدامات گروه های عملیاتی، و بازبینی فعالیت های امدادی در عملیات مورد توجه خانه نجات ایران بعد از انجام عملیات میدانی است.
-
4. اطلاعرسانی
فعالیت بخش روابط عمومی و اطلاعرسانی گردآوری، تنظیم، و ارائه خدمات متناسب با حجم قابل توجه ارگانهای دولتی، سازمانها و تشکلهای مرتبط با مدیریت سوانح و در ارتباط با خانه نجات ایران است. مهمترین فعالیت های بخش روابط عمومی و اطلاعرسانی شامل موارد زیر است:
1. مرور و بررسی مستمر قوانین، بخشنامهها و آئیننامههای مرتبط به مدیریت بلایا، امداد و نجات کشور و معرفی و اعلام اطلاعات جدید به مدیریت و اعضای خانه و تشکلهای دیگر
2. روزآمدسازی اطلاعات و آمار فعالیتهای در حال انجام خانه
3. گردآوری اطلاعات درخواستی بخشهای مختلف خانه
4. برقراری ارتباط مؤثر و مستمر با داوطلبان خانه
5. ارائه گزارشهای فصلی و سالیانه از بخشهای مختلف خانه
6. پاسخگویی به مراجعان حضوری و تلفنی، ارجاع درخواستها و پیام ها به کارشناس مربوطه
7. تدوین پروتکلهای ویژه برای اجرای امور برای عملیات میدانی در زمان اجرای مانورهای آموزشی و رخداد سوانح
8. تهیه آمار و آرشیو کردن مکاتباتعلاوه بر تنوع و گستردگی سازمان های در ارتباط با خانه نجات ایران، عملیات میدانی امداد نجات در زمان بروز سوانح نیازمند برنامهریزی ویژه بخش روابط عمومی و اطلاع رسانی است.خدمات و فعالیت های بخش روابط عمومی اطلاع رسانی در زمان وقوع بحران متفاوت با شرایط عادی و شامل موارد زیر است:
1. ابلاغ پروتکل وظایف و نحوه خدمات بخش روابط عمومی و اطلاع رسانی در مواقع بروز سوانح به واحدهای مختلف خانه
2. دریافت مسئولیت از مدیریت خانه
3. ایجاد شبکه اطلاع رسانی و انجام وظایف مشخص شده در پروتکل
4. برقراری ارتباطات و به اشتراک گذاری اطلاعات با تشکل های همکار -
5. محصولات
با توجه به اهداف خانه نجات ایران در راستای توانمدسازی جامعه و پیشگیری از مخاطرات، تهیه و ارائه محصولات آموزشی، کمک های اولیه و امداد و نجات از فعالیت های مهم خانه تلقی می شود.
الف- منابع اطلاعاتی چاپی
خانه نجات ایران علاوه بر همکاری سالانه در تهیه و توزیع سالنامه داوطلب، به انتشار کتاب و پوسترهای آموزشی اقدام ورزیده که فهرستی از این عناوین بدین شرح ارائه می شود:کتاب کمک های اولیه
کتاب چگونه داوطلب شویملطفا برای سفارش و خرید این منابع می توانید با روابط عمومی خانه تماس بگیرید.
ب- تجهیزات کمک های اولیه و امداد و نجات
خانه نجات ایران اقدام به طراحی و تولید تجهیزات در دو سطح عمومی (برای استفاده عامه) و سطح تخصصی (برای به کارگیری توسط امدادرسانان در عملیات) کرده است. این محصولات شامل موارد زیر هستند که بنابر سفارش و اعلام نیاز ویژه سازمان ها و گروه های محلی قابلیت طراحی مجدد و متناسب با نیازهای اعلام شده را دارد:
کیف کمک های اولیه در 2 سطح
کوله نجات در 3 سطح
دستمال 3گوش ویژه
و لوازم داخل کوله نجات
لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای استقرار نیروی امدادی در مناطق آسیب دیده
لوازم مربوط به تثبیت اجزای غیر سازه ایبرای سفارش و خرید این منابع می توانید با روابط عمومی خانه تماس بگیرید.
-
6. ارتباط با اعضا
اعضای خانه نجات ایران شامل اعضای داخلی سازمان و اعضای مهمان (داوطلبان و حامیان) است که برای هر دو گروه راهبردهای ویژه ای برای مدیریت و پشتیبانی تدوین شده است.
انواع عضویت:
افتخاری:
اعضای افتخاری از چهره های شاخص اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، علمی، هنری، عملیاتی علاقه مند به فعالیت های خانه می باشند که صرفا با دعوت نامه خانه امکان عضویت برایشان میسر می شود.
انتظارات از اعضای افتخاری فراخور توان و شرایط ایشان در جلسه معارفه اعلام می گردد.
(شما میتوانید افراد با شاخصه های فوق را برای عضویت افتخاری پیشنهاد دهید)
علمی:
عضویت علمی در خانه ویژه اساتید، پژوهشگران، مدرسان، مربیان و علاقه مندان به ترویج علم در راستای اهداف خانه است که بعد از درخواست اولیه سوابق فعالیت خود را به خانه ارسال میکنند و توسط هیات علمی خانه مورد بررسی قرار میگیرند و در صورت احراز شرایط و نیاز خانه میتوانند به عنوان عضو علمی فعالیت نمایند.
انتظارات خانه از اعضای علمی خود علاوه بر کمک به انجام پژوهش، تولید محتوا، گفتگو و انتشار مطالب علمی در سطح جامعه پاسداری علمی از مطالب و موضوعات آموزشی و مربیان همکار در خانه می باشد که توسط هیات علمی بعد از تأیید عضویت به استحضار اعضا خواهد رسید.
امدادی:
با توجه به حضور عملیاتی خانه نجات در حوادث 10 سال اخیر واحد عملیات امداد و نجات یکی از قدیمی ترین بخش ها بوده و تمام فعالیت این واحد بر پایه تلاش داوطلبان استوار بوده است از این رو عضویت امدادی در خانه نجات مختص داوطلبان فعالیت امدادی می باشد که از بین امدادگران، نجاتگران و علاقه مندان به فعالیت های امدادی انتخاب می گردند. عضویت در این واحد منوط به تاییدیه واحد عملیات امداد و نجات بوده و علاقه مندان بعد از تکمیل فرم عضویت عادی ضمن ارسال سوابق با مصاحبه اولیه میتوانند وارد این بخش از فعالیت ها شوند.
انتظارات خانه از اعضای امدادی همکاری ویژه در حوادث و بلایا، مانورها و فعالیت های آموزشی بوده و ضمن حفظ آمادگی جسمانی که هر ساله مورد ارزیابی قرار میگیرد، می بایست تمام دورههای آموزشی پیش نیاز حضور در این واحد را گذرانده و در دورههای مشخص بروز نمایند.
عادی:
شما میتوانید در گام نخست به عضویت عادی خانه نجات درآمده و از ظرفیتهای آموزشی و ترویجی خانه استفاده کنید. در این بخش داوطلبان و اعضا بدون در نظر گرفتن شرایط علمی و عملیاتی میتوانند به عضویت خانه درآمده و با پر کردن فرم عضویت به ما ملحق شوند.
شرایط عمومی عضویت در خانه داشتن حداقل 15 سال سن، رعایت قوانین و موازین جاری کشور و تلاش برای انجام کار گروهی و مشارکتی و پرداخت حق عضویت سالیانه است.